Restované Udon rezance s kuracím mäsom
Restované Udon rezance s kuracím mäsom sú rýchle, chutné a výživné jedlo inšpirované japonskou kuchyňou. Hrubé, pružné rezance sa spájajú so šťavnatým kuracím mäsom, chrumkavou zeleninou a lahodnou omáčkou na báze sójovej omáčky a sezamového oleja.
Ingrediencie
-
Kuracie prsia
-
Tapioková múka/škrob
-
2 ks Udon rezance
-
Paprika
-
Čínska Kapusta
-
Jarná cibuľka
-
½ žltá cibuľa
-
Cesnak
-
Čierne korenie
-
Soľ
-
Tekutá sójová omáčka
-
Hustá sójová omáčka
-
Sezamový olej
-
Ustricová omáčka
-
Čistá voda
-
Olej
Postup
- 1. 1/2 cibule, čínsku kapustu, papriku nakrájaj na plátky. Jarnú cibuľu a cesnak nakrájaj nadrobno.
- 2. Kuracie prsia očisti a nakrájaj na tenké rezance. Pridaj 1 PL tapiokovej múky/škrobu, štipku soli a čierne korenie.
- 3. Na omáčku zmiešaj: 4 PL tekutej sójovej omáčky, 2 PL hustej sójovej omáčky, 1 PL sezamového oleja, 4 PL čistej vody.
- 4. V hrnci priveď vodu k varu, do ktorej následne vlož Udon rezance. Po uvarení ich preceď a prepláchni studenou vodou.
- 5. Na panvicu daj olej a orestuj kuracie mäso do chrumkava.
- 6. Mäso vyber a na tej istej panvici orestuj cibuľu, pridaj cesnak, nakrájanú papriku a čínsku kapustu. Restuj, kým zelenina nezmäkne.
- 7. Pridaj uvarené Udon rezance a všetko premiešaj.
- 8. Pridaj orestované kuracie mäso a zmes omáčky, ktorú si si pripravil.
- 9. Restuj 2-3 minúty, aby sa všetky chute spojili.
- 10. Pridaj štipku čierneho korenia a nadrobno nakrájanú jarnú cibuľku.